Нашият патронен празник – Денят на Ботев

Днес, в Деня на Ботев и падналите за свободата на България, ние отбелязахме своя патронен празник!
В присъствието на ученици, учители и гости от обществеността на града приветствено слово поднесе кмета г-н Таренгов. Особено скъпи за нас гости бяха възпитаниците от випуск 1968 г., които отново се събраха в училищния двор, по повод петдесет годишнината от своето завършване. След поднасянето на венци и цветя пред паметника на патрона на нашето училище Христо Ботев всички заедно склонихме глава пред неговото дело и саможертвата на всички, дали живота си за родината.


След официалната част на честванията възпитаниците от випуск 1968 г. бяха поканени в нашия мултимедиен център, където изгледаха част от филма за родното си училище. Единодушно бе взето решение за учредяване на първия алумни клуб „Випуск 1968“, с който ние поставяме началото на изграждането на Асоциация на възпитаниците на СУ „Христо Ботев“. За председател на клуба бе избрана г-жа Кристина Христанова. Скъпите ни гости имаха възможността да се върнат в класните си стаи, да седнат на своите места в клас и да се пренесат с усмивка в дните на своето детство.


Благодарим на всички тях, че уважиха празника на своето училище и на днешния тържествен ден ни вдъхнаха сили да продължаваме напред!

 

 

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.